Piletina se najčešće priprema pečena s prilogom prema želji. Pripremite piletinu na drugačiji način, pripremite piletinu na lešo. Donosimo recept kako pripremiti kelj na lešo s piletinom, slaninom i bijelim grahom.
Sastojci za pripremu jela s piletinom na lešo:
- 20 dkg piletine narezane na komade zalogaja
- kelj
- 200 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- dvije konzerve bijego graha, isprane
Upute za pripremu jela s piletinom na lešo:
U velikom loncu kuhajte piletinu na srednje jakoj vatri dok se ne skuha, ali prije nego što postane hrskava. Izvadite i ocijedite na papirnatim ručnicima. Pažljivo odlijte višak vode i dodajte kelj. Miješajte dok kelj ne uvene. Dodajte pileći ili povrtni temeljac i pirjajte 1-2 minute. Zatim dodajte grah, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 15-20 minuta.
To je to pripremili ste još jedan lešo piletina recept.