Tražite recept za lešo krumpir? Ne trebate tražiti dalje jer ovaj recept za lešo krumpir ima sve što je potrebno.
Sastojci za lešo krumpir:
- 2-3 krumpira oguljena i narezana na tanke ploške
- 2 žlice ulja (biljno, uljane repice ili maslinovo ulje može poslužiti)
- Sol i papar, po ukusu
- peršin
Upute za lešo krumpir:
Zagrijte veliku tavu ili wok na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje u tavu s jednom čašom vode i ostavite da se zagrije. Kada se ulje zagrije, dodajte kriške krumpira u tavu. Kuhajte krumpir uz miješanje 8-10 minuta, ili dok ne omekša. Začinite lešo krumpir solju i paprom po ukusu te uz miješanje kuhajte još 1-2 minute.
Poslužite lešo krumpir odmah s posutim peršinom. Možete dodati i druge začine poput luka u prahu, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za složeniji okus ili čak dodati povrće poput paprike, luka ili mrkve da napravite jelo. Lešo krumpir je gotov i spreman za posluživanje.
Imajte na umu da možete dodati i drugo povrće poput paprike, luka ili mrkve i kuhati ih zajedno s krumpirima za potpunije jelo. Također možete koristiti različite vrste krumpira poput slatkog krumpira.