Krumpir kao prilog /

Recept kako se radi krumpir na lešo

Image

Lešo krumpir je jednostavan i brz način da ga pripremite kao prilog ili kao dodatak većem jelu. Donosimo recept za lešo krumpir koji se slaže uz mnoga jela.

5.1.2023.
12:08
VOYO logo

Tražite recept za lešo krumpir? Ne trebate tražiti dalje jer ovaj recept za lešo krumpir ima sve što je potrebno.

Sastojci za lešo krumpir:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2-3 krumpira oguljena i narezana na tanke ploške
  • 2 žlice ulja (biljno, uljane repice ili maslinovo ulje može poslužiti)
  • Sol i papar, po ukusu
  • peršin

Upute za lešo krumpir:

Zagrijte veliku tavu ili wok na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje u tavu s jednom čašom vode i ostavite da se zagrije. Kada se ulje zagrije, dodajte kriške krumpira u tavu. Kuhajte krumpir uz miješanje 8-10 minuta, ili dok ne omekša. Začinite lešo krumpir solju i paprom po ukusu te uz miješanje kuhajte još 1-2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite lešo krumpir odmah s posutim peršinom. Možete dodati i druge začine poput luka u prahu, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za složeniji okus ili čak dodati povrće poput paprike, luka ili mrkve da napravite jelo. Lešo krumpir je gotov i spreman za posluživanje.

Imajte na umu da možete dodati i drugo povrće poput paprike, luka ili mrkve i kuhati ih zajedno s krumpirima za potpunije jelo. Također možete koristiti različite vrste krumpira poput slatkog krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo