Recept i priprema / Kako pripremiti lazanje sa špinatom?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti vegetarijanske lazanje, no niste sigurni kako? Donosimo recept za lazanje sa špinatom jednostavan je za pripremiti, a izuzetno ukusan.

30.3.2022.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Lazanje sa špinatom obilno je vegetarijansko jelo savršeno za nahraniti cijelu obitelj. S obzirom da je jelo vegetarijansko, može se jesti i za post tijekom korizme.

Sastojci potrebni za pripremiti lazanje sa špinatom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 70 g neslanog maslaca
  • 50 g glatkog brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 1 svježi lovorov list
  • 800 g špinata
  • 200 g ricotta sira
  • 1 cijeli muškatni oraščić
  • 300 g svježih listova za lazanje
  • 100 g parmezana

Lazanje sa špinatom priprema:

Prvi korak prilikom pripreme lazanja sa špinatom je zagrijavanje pećnice na 190°C. Dok se pećnica zagrijava, u tavi otopite 50 g maslaca i umiješajte brašno. Pržite 1 do 2 minute, a zatim umiješajte mlijeko dok ne postane glatko. Začinite soli i svježe mljevenim crnim paprom, dodajte lovorov list i pirjajte 5 minuta. Isključite vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da pripremate lazanje sa špinatom, potrebno je očistiti i pripremiti špinat. Špinatu uklonite peteljke, a zatim ispržiti s preostalih 20 g maslaca u poklopljenoj posudi. Kada špinat uvene, ocijedite, a zatim, kada se dovoljno ohladi za rukovanje, iscijedite preostalu tekućinu.

Špinat nasjeckajte i pomiješajte s ricottom, kutlačom bijelog umaka i dobro naribanim muškatnim oraščićem. Lazanje sa špinatom dodatno začinite po želji. U posudu za pečenje rasporedite listove za lazanje, bijeli umak, mješavinu špinata i naribajte parmezan. Završite slojem tjestenine prelivenim umakom i još parmezana. Pecite 30 minuta. Lazanje sa špinatom je gotovo i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo