Lazanje sa mesom oduševit će sve ljubitelje lazanja. Iako je priprema lazanja sa mesom zahtjevnija, rezultat je ukusno jelo. Donosimo vam recept za pripremu lazanja sa mesom.
Sastojci potrebni za pripremu lazanja sa mesom:
- 50 dkg mljevenog mesa
- bosiljak
- origano
- sol
- crvena paprika
- komorač
- 25 dcl umaka od rajčice
- 25 dkg mozzarele
- 25 dkg riccote
- parmezan
Priprema lazanja sa mesom:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na ulje stavite dinstati mljevenu govedinu dok ne porumeni. Zatim dodajte bosiljak, origano, 2 žličice soli, crvenu papriku i sjemenke komorača. Miješajte dok ne počnu mirisati sjemenke komorača, zatim ocijedite masnoću i dodajte umak od marinare.
U posudu s ricottom, dodajte jaje i žličicu soli i dobro promiješajte. Dodajte kore za lazanje bez kuhanja u umak od mesa (samo ih premažite umakom kako se ne bi osušili u pećnici).
Stavite pola šalice umaka od mesa na dno posude za pečenje. Dodajte kore bez kuhanja u ravnomjernom sloju i pola šalice mesnog umaka, pola mozzarelle, malo parmezana i ricotte u žlicama razbacanim po limu za pečenje. Ponovite postupak.
Na kraju dodajte kore za lazanje i prekrijte preostalim parmezanom i mozzarellom. Za kraj lazanje sa mesom pokrijte folijom i pecite 40 minuta, zatim skinite foliju i pecite dodatnih 10 minuta da sir porumeni.
Pustite da se ohladi 20-25 minuta prije posluživanja.