Kuharica / Lazanje sa bešamel umakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Lazanje sa bešamel umakom su ukusno, zasitno jelo koje može biti izvrstan izbor za večeru s obitelji ili prijateljima. Otkrivamo provjereni recept za lazanje sa bešamel umakom.

1.4.2023.
15:24
Pixabay
VOYO logo

Lazanje sa bešamel umakom se može pripremiti unaprijed i držati u hladnjaku, a zatim se samo zagrije u pećnici prije posluživanja.

Donosimo tradicionalni recept za lazanje s umakom bešamel, bolonjezom, tjesteninom i mozzarellom. Počastite svoju obitelj sa lazanjama sa bešamel umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazanje sa bešamel umakom sastojci:

  • 500g tijesta za lazanje
  • 500g mljevenog mesa (po izboru)
  • luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • žlica maslinovog ulja
  • 800g umaka od rajčice
  • 2 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • 200g ribanog parmezana
  • sol i papar po ukusu

Bešamel umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100g maslaca
  • 100g brašna
  • 1l mlijeka
  • muškatni oraščić
  • sol i papar po ukusu

Lazanje sa bešamel umakom priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte tijesto za lazanje prema uputama na pakiranju.

Na ulju pirjajte luk i češnjak, dodajte mljeveno meso i pržite nekoliko minuta dok ne postane smeđe. dodajte umak od rajčice iperpin. Kuhajte sve zajedno oko 15 minuta. Začinite sa soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bešamel umak napravite tako da otopite maslac i dodate brapno. Miješajte oko 2 minute, nakon toga dodajte mlijeko i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite sa soli i paprom, te muškatnim oraščićem prema ukusu.

Na kraju radite lazanje sljedećim redosljedom - kora - nadjev od mesa - bešamel umak - kora… Tako dugo dok ne potrošite sve sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu stavite sloj ribanog parmezana. Pecite lazanje u pećnici oko 25-30 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite lazanje iz pećnice i ostavite da se malo ohlade prije posluživanja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo