Recept i priprema /

Jednostavno pripremite lazanje uz provjereni recept

Image
Foto: Pixabay

Domaće lazanje mogu imati nekoliko koraka, ali svaki je korak lagan. Donosimo recept za jednostavno lazanje definitivno je vrijedan vašeg vremena.

8.9.2022.
14:03
Pixabay
VOYO logo

Domaće lazanje klasična su ukusna večera koju bi svaka obitelj trebala imati u svojoj knjizi recepata.

Sastojci za jednostavne lazanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 komada tijesta za lazanje
  • 400 g sira mozzarella nasjeckanog
  • 60 g parmezana naribanog

Umak od rajčice:

  • 200 g mljevene govedine
  • 200 g talijanske kobasice
  • 1 glavica luka narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka mljevena
  • 1 l umaka za tjesteninu
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žličica talijanskog začina
  • smjesa sira
  • 200 g ricotta sira
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina
  • umućeno jaje

Upute za jednostavne lazanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane.

Govedinu, kobasice, luk i češnjak pecite na srednje jakoj vatri dok ne prestane biti ružičasto. Ocijedite eventualnu masnoću. Umiješajte umak za tjesteninu, pastu od rajčice, talijanski začin. Pirjajte 5 minuta.

Napravite smjesu od sira tako da pomiješate 200 g mozzarelle, 30 g šalice parmezana, ricottu, peršin i jaje. Dodajte 1 šalicu mesnog umaka u tavu. Na vrh stavite 3 rezanca za lazanje. Slažite ⅓ smjese sira i 1 šalicu mesnog umaka.

Ponovite još dvaput kako biste pripremili ovaj recept za jednostavno lazanje. Završite s 3 reda prelivena preostalim umakom. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta. Otklopite, pospite preostalim sirom i pecite dodatnih 15 minuta. Lazanje je gotovo te ih ostavite 10-15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo