Domaći tartar umak s majonezom, kiselim krastavcima i još mnogo toga. Brz je, jednostavan za napraviti i puno bolji od svega što možete kupiti u trgovini! Ovaj lagani tartar umak je najlakše ikada sastaviti, a vlastiti svježe napravljeni tartar umak uvijek će imati milijun puta bolji okus od svega što možete kupiti zapakirano u trgovini. Poslužite tartar umak uz najdraža jela.
Tartar umak se temelji ili na majonezi uz neke druge sastojke. Lagani tartar umak ne može biti jednostavniji za napraviti. Samo stavite sve sastojke u zdjelu, promiješajte ih i uživate u jelu.
Sastojci za lagani tartar umak:
- žlice sitno nasjeckanog kiselog krastavca
- 2 žlice sitno nasjeckanog crvenog luka
- 2 žličice senfa
- 2 žličice svježeg soka od limuna
- 2 žlice majoneze
- pola šalice nemasnog običnog grčkog jogurta
Kako se priprema lagani tartar umak?
U maloj posudi pomiješajte kiseli krastavac, crveni luk, senf, limunov sok, majonezu i jogurt. Posolite i popaprite. Lagani tartar umak je već gotov. Poslužite lagani tartar umak uz omiljena jela.