Ljeto je vrijeme slavlja, zabave i radosti. Vrijeme je i za uživanje u slatkim ljetnim tortama. Tijekom godina postoji mnogo recepata za ljetne torte koje su radili različiti ljudi.
Za svakodnevnu voćnu tortu:
- 400 g miješanog suhog voća
- 125 g maslaca
- 3 velika jaja
- 60 ml mlijeka
- žlica džema
- 125 g smeđeg šećera
- 250 g brašna
Priprema lagane ljetne torte:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Kalup podmažite maslacem. Odvažite voće u zdjelu za kasnije.
Stavite sve sastojke osim voća u veliku zdjelu. Dobro izmiksajte, ali nemojte pretjerivati. Ostružite smjesu i ponovno promiješajte. Dodajte sušeno voće i promiješajte rukom. Pažljivo stavite smjesu u lim i nožem napravite lagano udubljenje na vrhu smjese.
Pecite oko sat vremena, ovisno o pećnici. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite u kalupu 10 minuta prije nego što je okrenite na rešetku da se ohladi. Čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji kada se ohladi.