Mnogi ne znaju da su juhe fantastične za mršavljenje, sve dok ih jedete na pravi način. Kako pripremiti laganu juhu od povrća?
Sastojci za laganu juhu od povrća:
- 1 žlica ulja
- 1 veliki luk
- 2 mrkve
- 2 celera
- 50 g crvene leće
- 1½ l kipuće juhe
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- 1 poriluk
- 175 g cvjetače
- 1 tikvica
- 3 češnja češnjaka
Lagana juha od povrća priprema:
Za pripremu lagane juhe od povrća, najprije zagrijte ulje u velikoj tavi s poklopcem. Dodajte luk, mrkvu i celer i pržite desetak minuta uz povremeno miješanje dok povrće ne počne malo dobivati boju po rubovima. Umiješajte leću i kuhajte još jednu minutu.
Ulijte vruću juhu, dodajte pire od rajčice i timijan i dobro promiješajte. Dodajte poriluk, cvjetaču, tikvice i češnjak, prokuhajte pa poklopite i ostavite laganu povrtnu juhu da lagano kuha 15 minuta.
Dodajte kupus i bosiljak i kuhajte još pet minuta dok povrće ne omekša. Začinite paprom, ulijte u zdjelice i poslužite laganu juhu od povrća. Juha u hladnjaku može stajati par dana, a možete je i smrznuti.