Piletina uvijek čini dobar ručak pa su ovo lagana jela s piletinom koja možete pripremiti. Donosimo vam recepte za lagana jela s piletinom - tortilje s piletinom i zapečenu piletinu s krumpirom iz pećnice.
Tortilje s piletinom
Sve što vam treba za pripremu tortilje sa piletinom su pileća prsa narezana na kockice, vrhnje za kuhanje, senf, tortilja, povrće po želji (grah, kukuruz, rajčica, luk, itd.) U tavu na zagrijano ulje dodajte luk, začinjena pileća prsa narezana na kockice te ih prepržite. Dodajte ostalo povrće u tavu i prelijte sve vodom. Kada svo povrće bude gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje i nekoliko žlica senfa. Sve dobro promiješajte i možete početi sa punjenjem tortilja.
Zapečena piletina s krumpirom iz pećnice
Piletinu narežite na odreske i stavite u marinadu. Za marinadu koristite sol, crvenu papriku, papar i origano.
Krumpir odrežite na ploške te ga posložite u lim za pečenje pa ga začinite. Prelijte sa malo ulja i dobro promiješajte da se začini ravnomjerno rasporede. Na krumpir rasporedite meso te stavite u pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Povremeno izvadite i promiješajte krumpir i okrenite meso. Pecite oko sat i pol dok se piletina i krumpir ne zapeku.