Kuharica /

Može li se kurkuma koristiti umjesto soli?

Image
Foto: Pixabay

Natrij, koji se najčešće naziva sol, dijelom je sve više hrane koju jedemo. Može li se kurkuma koristiti umjesto soli?

11.6.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Kurkuma umjesto soli, koja se često naziva "indijsko čvrsto zlato", daje hrani žuto-narančastu boju, kao i jedinstven okus. Glavni je začin u curryju i često se koristi za aromatiziranje senfa i drugih začina.

Ali može ponuditi nešto više. Kurkuma se dugo koristila, osobito na istoku, za liječenje raznih stanja, uključujući artritis, probleme s jetrom i kožna oboljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novije vrijeme u ovoj zemlji kurkuma se istražuje kao mogući lijek za rak. Kurkuma umjesto soli je antioksidans koji može spriječiti štetu uzrokovanu štetnim molekulama zvanim slobodni radikali.

Ako izbacujete sol iz prehrane kurkuma umjesto soli odlična je zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo