Kulinarstvo /

Kako se pripremaju domaće kukuruzne okruglice?

Image
Foto: Pixabay

Tražite lagani prilog uz meso s roštilja ili pečeno meso? Kukuruzne okruglice su sve što vam treba. Donosimo što su kukuruzne okruglice i kako se pripremaju domaće kukuruzne okruglice.

27.2.2023.
9:49
Pixabay
VOYO logo

Kukuruzne okruglice su ukusno, brzo i jednostavno jelo koje je popularno u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Ove okruglice se obično prave od kukuruznog brašna, vode i soli, a mogu se poslužiti kao prilog uz različita jela ili kao samostalni obrok.

Za pripremu jednostavnih kukuruznih okruglica, potrebni su vam samo tri sastojka, a to su 150 grama kukuruznog brašna, 1/2 žličice soli i 200 ml vode. U zdjelu pomiješajte kukuruzno brašno i sol, a zatim postupno dodajte vodu dok ne dobijete glatku smjesu koju možete oblikovati u male okruglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte malo ulja u tavi na srednjoj vatri, a zatim dodajte kukuruzne okruglice u tavu. Pržite okruglice dok ne postanu zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ručnik kako biste upili višak ulja. Ovaj recept za kukuruzne okruglice već je gotov. Kukuruzne okruglice se mogu poslužiti tople ili hladne i odlično se slažu s različitim jelima. Mogu se poslužiti kao prilog uz meso, povrće, umake ili salate. Također, ove okruglice se mogu prilagoditi vašem ukusu dodavanjem drugih začina i sastojaka poput paprike, sira ili čilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo