Kulinarstvo / Kako se pripremaju domaće kukuruzne okruglice?

Image
Foto: Pixabay

Tražite lagani prilog uz meso s roštilja ili pečeno meso? Kukuruzne okruglice su sve što vam treba. Donosimo što su kukuruzne okruglice i kako se pripremaju domaće kukuruzne okruglice.

27.2.2023.
9:49
Pixabay
VOYO logo

Kukuruzne okruglice su ukusno, brzo i jednostavno jelo koje je popularno u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Ove okruglice se obično prave od kukuruznog brašna, vode i soli, a mogu se poslužiti kao prilog uz različita jela ili kao samostalni obrok.

Za pripremu jednostavnih kukuruznih okruglica, potrebni su vam samo tri sastojka, a to su 150 grama kukuruznog brašna, 1/2 žličice soli i 200 ml vode. U zdjelu pomiješajte kukuruzno brašno i sol, a zatim postupno dodajte vodu dok ne dobijete glatku smjesu koju možete oblikovati u male okruglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte malo ulja u tavi na srednjoj vatri, a zatim dodajte kukuruzne okruglice u tavu. Pržite okruglice dok ne postanu zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ručnik kako biste upili višak ulja. Ovaj recept za kukuruzne okruglice već je gotov. Kukuruzne okruglice se mogu poslužiti tople ili hladne i odlično se slažu s različitim jelima. Mogu se poslužiti kao prilog uz meso, povrće, umake ili salate. Također, ove okruglice se mogu prilagoditi vašem ukusu dodavanjem drugih začina i sastojaka poput paprike, sira ili čilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo