Jela s piletinom /

Kukuruz šećerac sa piletinom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti kukuruz šećerac sa piletinom? Kukuruz šećerac s piletinom je sve što vam treba na hladni jesenski dan. Saznajte kako se priprema kukuruz šećerac sa piletinom.

16.9.2022.
10:25
Pixabay
VOYO logo

Zagrijte se uz ovaj recept za juhu od piletine i kukuruza šećerca inspiriran azijskom kuhinjom. Kukuruz šećerac sa piletinom spreman je za samo 20 minuta, izvrstan je za užurbane radne noći. Dodajte malo topline s vatrenim đumbirom i završite s ljutim mladim lukom za dodatni okus.

Kukuruz šećerac sa piletinom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 mlada luka, narezana na ploške
  • 1 kocka pilećeg temeljca
  • 1 žlica soja umaka
  • 2 cm komadića đumbira, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 325 g kukuruza šećeraca, ocijeđenog
  • 2 pečena filea pilećih prsa, narezano na komade
  • 15 g svježeg korijandera, sitno nasjeckanog
  • sezamovo ulje, za posluživanje

Kukuruz šećerac sa piletinom priprema:

U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte ulje i dodajte češnjak, đumbir i veći dio mladog luka. Kuhajte 2-3 min dok ne omekšaju. U međuvremenu stavite tri četvrtine kukuruza šećerca u zdjelu i izmiksajte štapnim mikserom u glatku smjesu. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte temeljac i sojin umak u lonac. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na laganoj vatri. Umiješajte pire od kukuruza šećerca dok ne postane glatko, zatim dodajte preostala zrna kukuruza šećerca i nasjeckanu piletinu. Kuhajte 4-5 minuta da se zagrije.

Maknite tavu s vatre i ulijte jaje uz stalno miješanje. Kukuruz šećerac sa piletinom začinite crnim paprom i pospite korijanderom. Poslužite u zdjelicama preliveno sačuvanim mladim lukom i malo sezamovog ulja i dodatnog soja umaka, ako želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo