Zagrijte se uz ovaj recept za juhu od piletine i kukuruza šećerca inspiriran azijskom kuhinjom. Kukuruz šećerac sa piletinom spreman je za samo 20 minuta, izvrstan je za užurbane radne noći. Dodajte malo topline s vatrenim đumbirom i završite s ljutim mladim lukom za dodatni okus.
Kukuruz šećerac sa piletinom priprema:
- 2 jaja
- 1 žlica biljnog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 4 mlada luka, narezana na ploške
- 1 kocka pilećeg temeljca
- 1 žlica soja umaka
- 2 cm komadića đumbira, oguljenog i sitno nasjeckanog
- 325 g kukuruza šećeraca, ocijeđenog
- 2 pečena filea pilećih prsa, narezano na komade
- 15 g svježeg korijandera, sitno nasjeckanog
- sezamovo ulje, za posluživanje
Kukuruz šećerac sa piletinom priprema:
U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte ulje i dodajte češnjak, đumbir i veći dio mladog luka. Kuhajte 2-3 min dok ne omekšaju. U međuvremenu stavite tri četvrtine kukuruza šećerca u zdjelu i izmiksajte štapnim mikserom u glatku smjesu. Stavite na stranu.
Dodajte temeljac i sojin umak u lonac. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na laganoj vatri. Umiješajte pire od kukuruza šećerca dok ne postane glatko, zatim dodajte preostala zrna kukuruza šećerca i nasjeckanu piletinu. Kuhajte 4-5 minuta da se zagrije.
Maknite tavu s vatre i ulijte jaje uz stalno miješanje. Kukuruz šećerac sa piletinom začinite crnim paprom i pospite korijanderom. Poslužite u zdjelicama preliveno sačuvanim mladim lukom i malo sezamovog ulja i dodatnog soja umaka, ako želite.