Ako odaberete kuhano povrće kao prilog nećete pogriješiti. Kuhano povrće najsigurniji je prilog koji ide uz sve vrste mesa, ali i ribe. Pripremite mješano kuhano povrće i poslužite ga kao prilog.
Svježe miješano povrće općenito je boljeg okusa i bolje za vas, ali nije ni greška koristiti smrznuto kako bi pripremili kuhano povrće kao prilog.
Možete odabrati koje god povrće želite za kuhanje, sve ovisi o vašem ukusu. Kad ste odabrali željeno povrće kao prilog, kuhajte ga u kipućoj vodi ili na pari onoliko koliko je potrebno, ovisi o odabranom povrću.
Nakon što ste skuhali povrće, obavezno ocijedite višak vode prije nego što ga začinite. A ako pripremate zamrznuto povrće i ga kuhate na štednjaku, pokušajte ga skuhati u pilećoj ili goveđoj juhi umjesto u običnoj vodi za dodatan okus.
Kao i kod skoro svake hrane, kuhano povrće začinite sa soli, paprom i češnjakom u prahu. Prije toga možete otopiti maslac i pomiješati ga s povrćem.