Ukoliko tražite recept za obično kuhano jaje, onda ste na pravom mjestu. Pripremite kuhano jaje uz ovaj recept i iskoristite ga u bilo kojem jelu ili samostalno.
Za ovaj recept će vam biti potrebno:
- 1 svježe jaje
- 300 ml vode
U lonac stavite vodu i pustite je da zavrije. Nakon toga, umetnite jaje u vodu uz pomoć žlice, i kuhajte ga 6-7 minuta za mekano kuhano jaje ili 9-10 minuta za tvrdo kuhano jaje.
Kad je jaje gotovo, izvadite ga iz lonca pomoću žlice i stavite ga u hladnu vodu kako biste ga ohladili i lakše ogulili. Zatim pažljivo ogulite ljusku jajeta.
U ovom receptu, težina jajeta treba biti oko 60-70 grama, što je idealna veličina za kuhano jaje. Ako želite pripremiti više jaja, jednostavno povećajte količinu vode u loncu.
Kuhano jaje možete poslužiti kao doručak, međuobrok ili kao dodatak nekom drugom jelu. Ukusno je kad se jede samostalno, posoljeno i popapreno, ili kao sastojak u salati ili sendviču.
Kuhano jaje je jednostavno jelo koje se lako priprema i izuzetno se slaže s drugim okusima. Slijedeći ovaj recept, možete pripremiti savršeno kuhano jaje i uživati svaki put.