Kuharica /

O čemu ovisi pravilno kuhanje tijesta? Kako se na pravilan način kuha tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje tijesta vrlo je važna stavka u pripremi različitih jela. O čemu ovisi pravilno kuhanje tijesta?

3.1.2023.
11:06
Pixabay
VOYO logo

Kuhanje tijesta sastavni je dio pripreme različitih jela, primjerice pripreme lazanja. Osim lazanja tu su i njoke kao tijesto koje se mora kuhati, zatim klasična tjestenina, rezanci...

Jela s tijestom su brojna, a kako bi ona bila uspješna potrebno je na pravilan način odraditi kuhanje tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu sve treba voditi računa kod kuhanja tijesta? Za pravilno kuhanje tijesta vrlo je važno vrijeme kuhanja i način kuhanja. Tijesto se u principu uvijek kuha u slanoj kipućoj vodi.

Osnovni način kuhanja tijesta je da u duboki lonac stavite kuhati vodu koju ste prethodno posolili. Kada voda zavri dodate tijesto i kuhate nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kuhanje kora za lazanje stavljate u kipuću vodu po dvije kore i kuhate ih oko 2-3 minuta. Nemojte duže kako se tijesto ne bi raskuhalo.

Za kuhanje njoka dovoljno je oko 5 minuta, a da su njoke kuhane znat ćete kada se dignu na površinu vode. Kuhanje klasične tjestenine ovisi od vrste tjestenine, a to je najbolje da provjerite na pakiranju tjestenine. Tjestenina se može kuhati od 5-15 minuta, ovisno o vrsti tjestenine.

Za kuhanje tijesta od presudne je važnosti vrijeme kuhanja. Stoga vodite računa o vremenu kuhanja tijesta kako biste dobili vrhunski rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo