Teletina se može peći u tavi, na žaru, pirjati ili peći ovisno o rezanju. Odaberite pravi način za teletinu tako da čitate dalje kako biste saznali kako kuhati teletinu.
Dva su osnovna načina kuhanja teletine: na vlažnoj ili suhoj vrućini. Nježni komadi teletine kao što su teleći odrezak, teleći kotleti, teleći file mogu se peći na suhoj vatri; pomislite na pečenje na žaru, pečenje na žaru ili pečenje u tavi.
Teletina s više vezivnog tkiva - teleći gulaš, teleća kratka rebra i teleći osso buco - manje su mekani i mogu imati koristi od vlažnog kuhanja, poput pirjanja ili kuhanja.
Budući da je teletina tako nemasna, potrebno joj je dodati malo masnoće poput slanine ili pačje masti, kako bi ostala sočna.
Preporučuje se kuhanje telećih odrezaka s cijelim mišićima poput telećih odrezaka, pečenja i kotleta na 62 stupnjeva Celzijusa (srednje pečeno), 71 stupnjeva Celzijusa (srednje) ili 76 stupnjeva Celzijusa (dobro pečeno).
Kuhanu teletinu možete kombinirati sa svim vrstama povrća i umaka. Primjerice, kuhanu teletinu poslužite uz sos od rajčice i pire krumpir.