Surimi štapići su vrsta prehrambenog proizvoda od ribe i drugih morskih plodova. Proizvod nastaje procesiranjem paste od mljevene ribe u duge, tanke trake i zatim se zamrzava. Surimi štapići se obično koriste u azijskoj kuhinji jer su neutralnog okusa i teksture koji se lako mogu uklopiti u različita jela. No, kako funkcionira kuhanje surimi štapića?
Sastojci potrebni za kuhanje surimi štapića su:
- 600 grama surimi štapića
- Sol i papar po ukusu
- 1 žličica senfa
- 1 žličica svježeg kopra
Za kuhanje surimi štapića najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 60°C. Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi dok se kopar i senf ravnomjerno ne rasporede po surimi štapićima. Stavite surimi štapiće na tepsiju i stavite ih u pećnicu nakon što je prethodno zagrijana. Surimi štapiće pecite 10 do 15 minuta. Budući da su surimi štapići već kuhani i sigurni za jelo, ne postoji minimalna unutarnja temperatura koju morate čekati da dosegnu već su oni spremni za jelo čim se dovoljno zagriju.