Sigurno već znate da soda bikarbona ima niz prednosti i da ju se upotrebljava u svim područjima života, pa tako i u kuhinji. Ako vam se ikada dogodilo da vaš ručak kasni zbog toga jer dugo pripremate slanutak, vaše rješenje je soda bikarbona. Naime, kuhanje slanutka sa sodom bikarbonom pomoći će tako što će ga omekšati i omogućiti da vaš ručak bude prije gotov. Drugim riječima, kuhanje slanutka sa sodom bikarbonom skraćuje njegovo kuhanje za čak 20 minuta.
Kuhanje slanutka sa sodom bikarbonom radi se tako da, kada namačete slanutak, dodate sodu bikarbonu. Ako to slučajno zaboravite, možete jednostavno staviti sodu za vrijeme kuhanja.
Kuhanje slanutka sa sodom bikarbonom odličan je izbor jer je to prirodna, tzv. zamjenska kuhinjska sol koja ima niz prednosti, a vašem će jelu jedino donijeti to što će biti brže gotovo, a okusom nepromjenjivo.