Bakalar je vrhunska riba nježnog i aromatičnog okusa i puna je zdravih nutritivnih sastojaka. Znati koliko dugo peći bakalar može biti teško, no ukoliko slijedite naš jednostavni recept za vrijeme kuhanja bakalara ne možete pogriješiti.
Sastojci potrebni za ovaj ukusni recept su jedan kilogram bakalara, maslac, sol, papar i peršin.
Najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica zagrijava očistite bakalar i nježno ga osušite. Otopite 2 žlice maslaca i premažite s obje strane bakalara. Stavite u posudu za pečenje premazanu maslacem. Koje je vrijeme za kuhanje bakalara? Bakalar pecite u pećnici 10 minuta. Izvadite i prelijte željenim začinima. Vratite u pećnicu i pecite još oko 10 minuta ili dok riba poprimi boju i lako se ljušti vilicom. Zatim ostavite ribu da odstoji najmanje 10 minuta da se ohladi. Poslužite s kriškama limuna ili preljevom od soka od limuna.
Ukupno vrijeme za kuhanje bakalara je oko 20 minuta sa kratkom pauzom za dodavanje začina.