Ako vam treba lagani prilog koji je brzo gotov, u koji ne trebate uložiti mnogo vremena i koji se savršeno slaže uz sve, a ponajviše uz ribe, kuhani krumpir s peršinom pravi je odabir. Kuhani krumpir s peršinom također ima i nutritivnu vrijednost jer se kuhanjem ne gube različite hranjive tvari kao tijekom pečenja. Osim toga, kuhani krumpir s peršinom svima će se svidjeti i s njegovom pripremom teško da možete pogriješiti.
Ako želite pripremiti kuhani krumpir s peršinom, to je vrlo jednostavno. Ogulite željeni broj krumpira, narežite ga na četvrtine ili šestine (ovisno o veličini krumpira) te stavite kuhati u posoljenu vodu. Nakon vrenja, krumpir neka se kuha 15 do 20 minuta. Ocijedite ga od vode, dodajte nekoliko kapi maslinova ulja te nasjeckani peršin.
Kuhani krumpir s peršinom može se konzumirati kao toplo ili hladno jelo, ovisno kako više volite.