Jela s krumpirom /

Kuhani krumpir s peršinom i češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ovi bogati kuhani krumpiri s peršinom i češnjakom jednostavno su nevjerojatni! Mladi krumpir s okusom češnjaka i komadića peršina najukusniji je prilog.

13.1.2023.
12:13
Pixabay
VOYO logo

Kuhani krumpir s peršinom i češnjakom jelo je bez mesa, ali može se koristiti kao prilog uz sva jela. Kako se priprema kuhani krumpir s peršinom i češnjakom?

Sastojci za kuhani krumpir s peršinom i češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mladog krumpira prerezanog na pola
  • 1 čajna žličica košer soli
  • 3 žlice slanog maslaca narezanog na listiće
  • 30 g nasjeckanog peršina
  • crni papar
  • 3 češnja češnjaka nasjeckana

Upute za pripremu kuhanog krumpira s peršinom i češnjakom:

Stavite krumpir u srednju posudu. Napunite vodom 5 cm iznad krumpira. Zakuhajte vodu. Dodajte 1 žličicu soli i smanjite vatru da voda zavrije. Kuhajte oko 20 minuta ili dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite kuhani krumpir. Ostavite krumpire da se ohlade nekoliko minuta nakon što prokuhaju i ocijede prije nego što ih vratite u tavu s ostalim sastojcima, to će im pomoći da zadrže svoj oblik!

Dodajte krumpir natrag u tavu. Dodajte češnjak, maslac i peršin. Promiješajte drvenom kuhačom, lagano gnječite krumpir. Temeljito promiješajte. Izvadite kuhani krumpir s peršinom i češnjakom i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo