Kuhani krumpir s peršinom i češnjakom jelo je bez mesa, ali može se koristiti kao prilog uz sva jela. Kako se priprema kuhani krumpir s peršinom i češnjakom?
Sastojci za kuhani krumpir s peršinom i češnjakom:
- 500 g mladog krumpira prerezanog na pola
- 1 čajna žličica košer soli
- 3 žlice slanog maslaca narezanog na listiće
- 30 g nasjeckanog peršina
- crni papar
- 3 češnja češnjaka nasjeckana
Upute za pripremu kuhanog krumpira s peršinom i češnjakom:
Stavite krumpir u srednju posudu. Napunite vodom 5 cm iznad krumpira. Zakuhajte vodu. Dodajte 1 žličicu soli i smanjite vatru da voda zavrije. Kuhajte oko 20 minuta ili dok ne omekša.
Ocijedite kuhani krumpir. Ostavite krumpire da se ohlade nekoliko minuta nakon što prokuhaju i ocijede prije nego što ih vratite u tavu s ostalim sastojcima, to će im pomoći da zadrže svoj oblik!
Dodajte krumpir natrag u tavu. Dodajte češnjak, maslac i peršin. Promiješajte drvenom kuhačom, lagano gnječite krumpir. Temeljito promiješajte. Izvadite kuhani krumpir s peršinom i češnjakom i poslužite.