Kuhani kiseli kupus odličan je izbor za pripremu ručka. Neka se barem jedanput na tjedan pronađe jelo od kiselog kupusa na jelovniku. Kako pripremiti kuhani kiseli kupus?
Sastojci potrebni za kuhani kiseli kupus:
- kiseli kupus
- jabuka
- luk
- papar u zrnu
- sol
- klinčić
- bobica kleka
- lovor
Priprema kuhanog kiselog kupusa:
Kako biste napravili kuhani kiseli kupus morat ćete dodati luk i jabuke kao i neke začine poput crnog papra u zrnu, klinčića, bobica kleke i lovora. Neće vam trebati nikakva sol ili hoće, ali vrlo malo. Trebat će vam i temeljac, bilo povrtni, goveđi ili pileći.
Za početak kiseli kupus ocijedite, a luk i jabuku sitno narežite. Kuhajte dok luk ne postane proziran oko 4-5 minuta. Dodajte šećer, promiješajte i pustite da se šećer lagano karamelizira. Pazite da šećer ne potamni. Dodajte kiseli kupus, začine i temeljac.
Pustite da zavrije, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte kiseli kupus 30 minuta.