Često nam ostaje biskvitno tijesto od izrezivanja različitih oblika kolačića ili nakon obrezivanja rubova kod ravnanja tijesta. Dovoljno je da tijesto natrgate na manje komadiće, zalijete mješavinom mlijeka, rastopljene čokolade i maslaca, dobro promiješate i pravite kuglice od biskvita jednake veličine.
Svaku kuglicu uvaljajte u fino mljeveno kokosovo brašno i stavljajte u male papirnate košarice. Ukoliko radite kuglice za odrasle, možete staviti jednu žlicu ruma.
Važno je da kod pravljenja smjese tekući dio dodajete postepeno kako smjesa ne bi bila premekana, a time se i raspadala.
Postoji više vrsta biskvita; neki brže upijaju tekućinu, neki sporije, pa je zbog toga važno postepeno dodavanje tekućeg dijela. Najbolje je kada radite čupavce pa vam ostane i biskvita i otopljene čokolade. Kako biste sve iskoristili, napravite kuglice od biskvita.
Prije pravljenja kuglica, smjesu stavite na sat vremena u hladnjak da se sastojci ohlade i stvrdnu jer će se lakše praviti kuglice.
Razveselite svoje najdraže ovim ukusnim i dekorativnim kuglicama.