Krumpirovo tijesto za knedle je vrlo ukusno. Priprema nije teška, ali iziskuje puno utrošenog vremena. Krumpirovo tijesto za knedle može se kombinirati sa različitim voćem ili namirnicama kao što su šljive, višnje, čokolada, itd.
Krumpirovo tijesto za knedle:
Da biste pripremili krumpirovo tijesto za knedle potrebno je skuhati kilogram krumpira u slanoj vodi. Kuhani krumpir usitnite i pomiješajte sa 70 g maslaca. U dobiveni pire dodajte 1 jaje i 250 g brašna. Zamijesite tijesto od svih tih sastojaka. Tijesto mijesite sve dok sastojci ne postanu kompaktni. Ukoliko je krumpirovo tijesto za knedle ljepljivo slobodno možete dodati još brašna.
Tijesto zatim podijelite na 20 kuglica i punite ih prema želji. Krumpirovo tijesto za knedle kuhati u vrućoj vodi oko 10 minuta. Gotovo krumpirovo tijesto za knedle uvaljati u pržene krušne mrvice.