Vrlo je jednostavan način kako napraviti krumpirovo tijesto za knedle, a sve što vam je potrebno su sljedeći sastojci:
- 1/2 kg krumpira, oguljena i skuhana
- 1 šalica brašna
- 1 jaje
- malo ulja ili maslaca
Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte krumpir i kuhajte ga dok ne omekša, oko 20 minuta. Ocijedite i zgnječite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U srednjoj posudi pomiješajte 2 šalice pire krumpira s brašnom i jajetom. Koristeći otprilike 1/4 do 1/2 šalice mješavine svake te oblikujte okruglice. Dodajte malo maslaca ili ulja i zamijesite tijesto.
Ubacite okruglice u kipuću vodu, poklopite i kuhajte 20 minuta. Ne skidajte poklopac dok se knedle kuhaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa