Krumpirova juha
Kad se krumpir skuha, ocijedimo ga, sprešamo i ubacimo u lonac sa zaprškom
SASTOJCI:
- 3 žlice ulja
- glavica luka
- 20 dag brašna
- 20 dag maslaca
- 2-3 žličice soli
- začini
- vrhnje za kuhanje
PRIPREMA:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U lonac stavimo 3 žlice ulja, nasjeckanog luka te to pržimo dok ne posmeđi.
Kad posmeđi dodamo 20 dag brašna, 20 dag maslaca i onda ulijemo vode.
Za to vrijeme gulimo krumpire i režemo ih tanko na listiće, te ih bacimo u prokuhanu vodu. Kad se krumpir skuha, ocijedimo ga, sprešamo i ubacimo u lonac sa zaprškom i postepeno ubacujemo 2-3 žličice soli i jednu žlicu začina. Nakon toga miješamo dok ne prokuha te ostavimo malo na vatri. Kad se posluži, po želji se stavi malo vrhnja za kuhanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa