Krumpirova juha
Kad se krumpir skuha, ocijedimo ga, sprešamo i ubacimo u lonac sa zaprškom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
SASTOJCI:
- 3 žlice ulja
- glavica luka
- 20 dag brašna
- 20 dag maslaca
- 2-3 žličice soli
- začini
- vrhnje za kuhanje
PRIPREMA:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U lonac stavimo 3 žlice ulja, nasjeckanog luka te to pržimo dok ne posmeđi.
Kad posmeđi dodamo 20 dag brašna, 20 dag maslaca i onda ulijemo vode.
Za to vrijeme gulimo krumpire i režemo ih tanko na listiće, te ih bacimo u prokuhanu vodu. Kad se krumpir skuha, ocijedimo ga, sprešamo i ubacimo u lonac sa zaprškom i postepeno ubacujemo 2-3 žličice soli i jednu žlicu začina. Nakon toga miješamo dok ne prokuha te ostavimo malo na vatri. Kad se posluži, po želji se stavi malo vrhnja za kuhanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa