Kuharica /

Kruh sa mozzarellom i češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema kruh sa mozzarellom i češnjakom. Kruh sa mozzarellom i češnjakom prava je poslastica.

26.3.2022.
15:43
Pixabay
VOYO logo

Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete pripremiti vrlo jednostavno i brzo. Prilagodite recept za pripremu kruha sa mozzarellom i češnjakom vlastitom ukusu.

Sastojci za kruh sa mozzarellom i češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • jaje
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • pola šalice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žličice kvasca
  • žličica soli
  • žličica češnjaka
  • pola šalice maslaca
  • pola žličice soli
  • žlica nasjeckanog mladog luka

Kruh sa mozzarellom i češnjakom priprema:

U posudu pomiješajte mlijeko, jaje, kvasac i smeđi šećer. Promiješajte i ostavite sa strane. U veću zdjelu dodajte brašno, a zatim smjesu s kvascem i mlijekom. Promiješajte i dodajte otopljeni maslac. Rukom mijesite tijesto dok ne postane mekano. Pokrijte tijesto i ostavite sat vremena da naraste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu dodajte maslac, naribani češnjak, sol i nasjeckani zeleni luk. Miješajte da se sjedini malom žlicom dok se ne pretvori u pastu. Još par koraka i vaš kruh sa mozzarellom i češnjakom je gotov.

Skinite ručnik s tijesta i rukom ga poravnajte u oblik kruga. Oštrim nožem zarežite tijesto sa svih strana kao na slici prikazanoj u postu. Narežite mozzarellu na manje komade. Svaki sir umetnite unutar linija narezanog tijesta. Kistom namažite tijesto za kruh s maslacem od češnjaka. Prebacite u pećnicu i ostavite da se peče 15 do 20 minuta na 200 °C. Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete jesti samog ili poslužiti uz drugo jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo