Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete pripremiti vrlo jednostavno i brzo. Prilagodite recept za pripremu kruha sa mozzarellom i češnjakom vlastitom ukusu.
Sastojci za kruh sa mozzarellom i češnjakom:
- 2 šalice brašna
- jaje
- 2 žlice smeđeg šećera
- pola šalice mlijeka
- 3 žlice maslaca
- 2 žličice kvasca
- žličica soli
- žličica češnjaka
- pola šalice maslaca
- pola žličice soli
- žlica nasjeckanog mladog luka
Kruh sa mozzarellom i češnjakom priprema:
U posudu pomiješajte mlijeko, jaje, kvasac i smeđi šećer. Promiješajte i ostavite sa strane. U veću zdjelu dodajte brašno, a zatim smjesu s kvascem i mlijekom. Promiješajte i dodajte otopljeni maslac. Rukom mijesite tijesto dok ne postane mekano. Pokrijte tijesto i ostavite sat vremena da naraste.
U zdjelu dodajte maslac, naribani češnjak, sol i nasjeckani zeleni luk. Miješajte da se sjedini malom žlicom dok se ne pretvori u pastu. Još par koraka i vaš kruh sa mozzarellom i češnjakom je gotov.
Skinite ručnik s tijesta i rukom ga poravnajte u oblik kruga. Oštrim nožem zarežite tijesto sa svih strana kao na slici prikazanoj u postu. Narežite mozzarellu na manje komade. Svaki sir umetnite unutar linija narezanog tijesta. Kistom namažite tijesto za kruh s maslacem od češnjaka. Prebacite u pećnicu i ostavite da se peče 15 do 20 minuta na 200 °C. Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete jesti samog ili poslužiti uz drugo jelo.