Kuharica / Kruh sa mozzarellom i češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema kruh sa mozzarellom i češnjakom. Kruh sa mozzarellom i češnjakom prava je poslastica.

26.3.2022.
15:43
Pixabay
VOYO logo

Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete pripremiti vrlo jednostavno i brzo. Prilagodite recept za pripremu kruha sa mozzarellom i češnjakom vlastitom ukusu.

Sastojci za kruh sa mozzarellom i češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • jaje
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • pola šalice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žličice kvasca
  • žličica soli
  • žličica češnjaka
  • pola šalice maslaca
  • pola žličice soli
  • žlica nasjeckanog mladog luka

Kruh sa mozzarellom i češnjakom priprema:

U posudu pomiješajte mlijeko, jaje, kvasac i smeđi šećer. Promiješajte i ostavite sa strane. U veću zdjelu dodajte brašno, a zatim smjesu s kvascem i mlijekom. Promiješajte i dodajte otopljeni maslac. Rukom mijesite tijesto dok ne postane mekano. Pokrijte tijesto i ostavite sat vremena da naraste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu dodajte maslac, naribani češnjak, sol i nasjeckani zeleni luk. Miješajte da se sjedini malom žlicom dok se ne pretvori u pastu. Još par koraka i vaš kruh sa mozzarellom i češnjakom je gotov.

Skinite ručnik s tijesta i rukom ga poravnajte u oblik kruga. Oštrim nožem zarežite tijesto sa svih strana kao na slici prikazanoj u postu. Narežite mozzarellu na manje komade. Svaki sir umetnite unutar linija narezanog tijesta. Kistom namažite tijesto za kruh s maslacem od češnjaka. Prebacite u pećnicu i ostavite da se peče 15 do 20 minuta na 200 °C. Kruh sa mozzarellom i češnjakom možete jesti samog ili poslužiti uz drugo jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo