Recept i priprema /

Kako napraviti domaći kruh s češnjakom i peršinom?

Image
Foto: Pixabay

Kruh s češnjakom i peršinom upotpunit će svako jelo. Donosimo recept kako napraviti domaći kruh s češnjakom i peršinom.

17.9.2022.
10:17
Pixabay
VOYO logo

Kruh s češnjakom i peršinom odličan je ako ga namažete i s maslacem, ali pecite ga samo prije jela kako ne bi omekšao. Ovaj kruh s češnjakom i peršinom možete poslužiti uz razna jela.

Domaći kruh s češnjakom i peršinom najbolji je kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za pripremu ovog kruha s češnjakom i peršinom su:

  • komad baguetta
  • 4 žlice neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
  • žlica maslinovog ulja
  • pola žličice soli
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezana
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina

Upute za pripremu kruha s češnjakom i peršinom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu zagrijte na 180°C. Narežite kruh na kriške. U maloj zdjeli pomiješajte omekšali maslac, maslinovo ulje i sol. Narezani češnjak zgnječite vilicom dok se ne pretvori u pastu.

Pastu od češnjaka dodajte u maslac, dodajte nasjeckani peršin i miješajte da se sve dobro sjedini. Svaku krišku kruha namažite napravljenom smjesom.

Kriške kruha zamotajte zajedno u foliju, stavite na lim, u pećnicu i pecite otprilike 15 minuta. Nakon 15 minuta otvorite vrh folije i pecite još 5 minuta.

Izvadite kruh iz pećnice i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo