Mekan, pahuljast i pun sira, ovaj lagani kruh od sira ima okus koji ne možete zaboraviti.
Evo koji su sastojci potrebni za kruh od sira:
- 1,5 šalice višenamjenskog brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- Pola žličice morske soli
- 3 šalice svježe nasjeckanog cheddar sira
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- 1 veliko jaje
- 1/4 šalice neslanog maslaca, otopljenog
Priprema kruha od sira:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite lim za pečenje neprijanjajućim sprejom. Koristeći kist za pecivo, nanesite sprej po cijeloj posudi za kruh kako biste bili sigurni da je prekriven sa strane i u kutovima. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol dok se ne sjedine. Dodajte cheddar sir i promiješajte tako da sir bude premazan smjesom od brašna. Stavite na stranu.
U maloj posudi umutite mlijeko i jaje zatim ulijte u suhu smjesu i miješajte dok se samo ne sjedini. Dodajte otopljeni maslac i miksajte dok se sve ne sjedini i nema suhih mrlja.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup za kruh i zagladite gornji dio. Pecite kruh od sira 35-40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. To je to, pripremili ste kruh od sira.