Jednostavan recept za kruh od lanenog brašna sa savršenom notom cimera, ovaj brzi kruh savršen je za lagani doručak ili međuobrok kad god ste gladni. Bez glutena, bez mliječnih proizvoda i bez kvasca, isprobajte recept za kruh od lanenog brašna.
Kruh od lanenog brašna sastojci:
- 2/3 šalice ulja
- ¾ šalice šećera
- 4 jaja, sobne temperature
- 1 šalica bademovog mlijeka
- ¾ šalice brašna bez glutena
- ½ šalice laneno brašno
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog cimeta
Kruh od lanenog brašna priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namažite sa maslacem metalni kalup za kruh. U velikoj zdjeli pomiješajte ulje i šećer dok se ne sjedine. Dodajte jaja i mlijeko i umutite da dobijete blijedo žutu tekuću smjesu.
Zatim pomiješajte suhe sastojke: brašno bez glutena, laneno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Miješajte sve dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Prospite suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima i dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Tijesto će biti prilično tekuće. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh. Pecite 50 do 55 minuta dok kruh ne porumeni na vrhu i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Ostavite kruh od lanenog brašna da se ohladi najmanje 5 minuta u kalupu prije nego što je izvadite, a zatim je potpuno ohladite na rešetki prije rezanja.