Dizana tijesta /

Kruh od lanenog brašna bez glutena koji morate probati

Image
Foto: Pixabay

Jednostavan recept za kruh od lanenog brašna bez glutena i mliječnih proizvoda. Donosimo recept za najbolji kruh od lanenog brašna.

3.12.2022.
17:18
Pixabay
VOYO logo

Jednostavan recept za kruh od lanenog brašna sa savršenom notom cimera, ovaj brzi kruh savršen je za lagani doručak ili međuobrok kad god ste gladni. Bez glutena, bez mliječnih proizvoda i bez kvasca, isprobajte recept za kruh od lanenog brašna.

Kruh od lanenog brašna sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2/3 šalice ulja
  • ¾ šalice šećera
  • 4 jaja, sobne temperature
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • ¾ šalice brašna bez glutena
  • ½ šalice laneno brašno
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice mljevenog cimeta

Kruh od lanenog brašna priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namažite sa maslacem metalni kalup za kruh. U velikoj zdjeli pomiješajte ulje i šećer dok se ne sjedine. Dodajte jaja i mlijeko i umutite da dobijete blijedo žutu tekuću smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim pomiješajte suhe sastojke: brašno bez glutena, laneno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Miješajte sve dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Prospite suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima i dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Tijesto će biti prilično tekuće. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh. Pecite 50 do 55 minuta dok kruh ne porumeni na vrhu i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kruh od lanenog brašna da se ohladi najmanje 5 minuta u kalupu prije nego što je izvadite, a zatim je potpuno ohladite na rešetki prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo