Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Domaći kruh od crnog brašna - recept i priprema

Kako pripremiti kruh od crnog brašna? Donosimo vam recept za pripremu ukusnog domaćeg kruha od crnog brašna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Domaći kruh je najbolji kruh. Jeste li probali domaći kruh od crnog brašna, ako niste vrijeme je da probate. Donosimo recept za pripremu domaćeg kruha od crnog brašna.

Sastojci za pripremu kruha od crnog brašna:

2,5 dcl mlake vode

03, dcl jabučnog octa

10 dkg raženog brašna

prstohvat soli

30 g maslaca

45 g melase

15 g smeđeg šećera

1 3/4 žličice instant kvasca

30 dkg crnog brašna

Kruh od crnog brašna priprema:

Stavite sve sastojke u veliku zdjelu. Zamijesite da dobijete gusto tijesto. Pokrijte posudu i ostavite da se tijesto diže dok se ne udvostruči, 45 minuta do 1 sat.

Nakon prvog dizanja tijesto oblikujte u duguljastu štrucu. Stavite u namašćenu posudu za kruh, pokrijte i ostavite da se diže dok se gotovo udvostruči, oko 60 do 90 minuta.

Dok se tijesto diže, zagrijte pećnicu na 200°C. Kad se tijesto skoro udvostručilo, vrh premažite ili vodom, pospite raženim brašnom i zarežite vrh.

Pecite kruh oko 35 minuta. Izvadite štrucu iz pećnice i ohladite je na rešetki prije rezanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike