Kruh od banane bez glutena možete napraviti i sami. Priprema kruha nije zahtjevna, a kruh je gotov za nešto više od sat vremena.
Ovo su sastojci potrebni za kruh od banane bez glutena:
- 120 g bademovog brašna
- 110 g brašna od tapioke
- 45 g kokosovog brašna
- 20 g zobenog brašna
- ¾ žličice praška za pecivo
- ¾ žličice sode bikarbone
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 1 prstohvat soli
- 60 g maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 200 g šećera
- veliko jaje
- vrlo zrele banane
- 120 ml mlaćenice
Upute za pripremu kruha od banane bez glutena:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite dno i rubove kalupa za kruh maslacem.
Pomiješajte svo bademovo brašno, brašno od tapioke, kokosovo brašno i mljevenu zob u velikoj posudi za miješanje. Dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Dobro promiješajte.
U posebnoj posudi, pomiješajte maslac i šećer. Umiješajte jaje. Banane izgnječite vilicom i dodajte ih u smjesu. Ulijte mlaćenicu. Dodajte suhe sastojke, naizmjenično dok se ne sjedine. Nemojte previše miješati. Vaš kruh od banane bez glutena spreman je za pečenje.
Pecite kruh od banane bez glutena oko 50-55 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje i potpuno ohladite prije posluživanja. Vaš kruh od banane bez glutena je gotov.