Krokete osim što možete poslužiti uz razno meso ili čak i povrće, možete ih poslužiti i uz umake po želji.
Sastojci potrebni za pripremu kroketa od riže su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 glavica luka, nasjeckano
- 2 žlice maslaca
- 1 šalica riže
- 2 i pol šalice pilećeg temeljca
- nasjeckani svježi peršin
- 1 jaje
- pola šalice ribanog parmezana
- malo sušenog bosiljka
- papar, sol
- krušne mrvice
- ulje
Upute za pripremu kroketa od riže:
- U velikom loncu pirjajte luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte rižu; pirjajte 3 minute. Umiješajte temeljac i peršin, pustite da zavrije. Smanjite toplinu; poklopite i pirjajte 20 minuta. Ohladite 30 minuta.
- Umiješajte jaje, sir, bosiljak i papar. Navlažite ruke vodom i oblikujte rižu i zatim kuglice stavite u krušne mrvice.
- U tavi zagrijte ulje. Pržite krokete od riže, 3-4 minute ili dok ne postanu hrskavi i zlatni, često okrećući. Ocijedite na papirnatim ubrusima. Po želji pospite peršinom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa