Kremasti umak od tikvica je ukusan dodatak bilo kojem jelu. Isprobajte recept za kremasti umak od tikvica i uživajte u slasnom prilogu.
Ovo su sastojci potrebni za kremasti umak od tikvica:
- 400 g svježih tikvica
- 50 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 50 g maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g ribanog parmezana
- sol i papar po ukusu
Prvo, operite tikvice i narežite ih na kriške. Nakon toga, nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte maslac u tavi i dodajte luk i češnjak. Dinstajte dok ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Zatim dodajte narezane tikvice i pržite dok ne omekšaju.
U drugoj posudi, zagrijte vrhnje za kuhanje dok ne zakuha. Dodajte ribani parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Ulijte mješavinu vrhnja i parmezana u tavu s tikvicama i dobro promiješajte. Sve sastojke pustite da se kuha na laganoj vatri otprilike 5-7 minuta.
Nakon što se svi sastojci dobro sjedine, umak prebacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Po želji dodajte sol i papar. Sada kada imate ovaj jednostavan recept, isprobajte ga i uživajte u kremastom okusu tikvica!