Prilog od tikvica /

Kremasti umak od tikvica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kremasti umak od tikvica je ukusna opcija za one koji žele nešto novo u svom jelovniku. Ovaj jednostavan umak se lako priprema i sadrži minimalnu količinu masnoća.

14.4.2023.
14:11
Pixabay
VOYO logo

Kremasti umak od tikvica je ukusan dodatak bilo kojem jelu. Isprobajte recept za kremasti umak od tikvica i uživajte u slasnom prilogu.

Ovo su sastojci potrebni za kremasti umak od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g svježih tikvica
  • 50 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g ribanog parmezana
  • sol i papar po ukusu

Prvo, operite tikvice i narežite ih na kriške. Nakon toga, nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte maslac u tavi i dodajte luk i češnjak. Dinstajte dok ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Zatim dodajte narezane tikvice i pržite dok ne omekšaju.

U drugoj posudi, zagrijte vrhnje za kuhanje dok ne zakuha. Dodajte ribani parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Ulijte mješavinu vrhnja i parmezana u tavu s tikvicama i dobro promiješajte. Sve sastojke pustite da se kuha na laganoj vatri otprilike 5-7 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se svi sastojci dobro sjedine, umak prebacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Po želji dodajte sol i papar. Sada kada imate ovaj jednostavan recept, isprobajte ga i uživajte u kremastom okusu tikvica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo