Kuharica /

Kremasti umak bez vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Lagan, a kremasti umak bez vrhnja odličan je dodatak svakom glavnom mesnom ili ribljem jelu. Gotov je za samo 15 minuta.

5.4.2023.
16:34
Pixabay
VOYO logo

Dobar umak idealno se slaže sa svim vrstama mesnih, ali i ribljih glavnih jela. Recepti za pripremu umaka su različiti i brojni. Donosimo recept za kremasti umak bez vrhnja koji je gotov za samo 15 minuta.

Sastojci za kremasti umak bez vrhnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ¼ šalice maslaca
  • ¼ šalice brašna
  • 2-3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 ½ šalice mlijeka
  • 1 ½ šalice parmezana
  • sol i papar po ukusu

Mlijeko stavite u zdjelu koju ćete moći staviti u mikrovalnu. Pustite mlijeko da se zagrije na 1 minutu. Maslac otopite u loncu, pa dodajte češnjak i kratko lagano pirjajte.

Zatim dodajte brašno i pržite dok ne promijeni boju. Ulijevajte mlijeko, ali radite to vrlo lagano kako ne bi nastale grudice. Miješajte sve dok smjesa ne postane pjenušava i zgusne se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite kremasti umak bez vrhnja s vatre i dodajte parmezan. Začinite po ukusu i uživajte u predivnom, kremastom umaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo