Glavno jelo /

Kremasti rižoto s piletinom i gljivama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kremasti rižoto s piletinom i gljivama savršeni je izbor za glavni obrok. Kako se radi kremasti rižoto s piletinom i gljivama donosi recept.

2.6.2023.
12:54
Pixabay
VOYO logo

Kremasti pileći rižoto s gljivama bogato je i izdašno jelo koje spaja baršunastu teksturu rižota sa okusima gljiva i mekane piletine. Ovaj kremasti i zadovoljavajući obrok savršen je za posebne prilike.

Sastojci potrebni za pripremu ovog kremastog rižota s piletinom i gljivama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 filea pilećih prsa bez kostiju i kože, narezana na kockice
  • 1 šalica riže
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 1 šalica narezanih gljiva
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 šalice suhog bijelog vina
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin, sitno nasjeckani

Upute za pripremu kremastog rižota s piletinom i gljivama:

U velikoj tavi ili pećnici zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte komade piletine narezane na kockice i začinite solju i paprom. Kuhajte dok piletina ne porumeni i skuha se. Izvadite piletinu iz tave i ostavite je sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istu tavu dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja i maslac. Nakon što se maslac otopi, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak. Pirjajte dok luk ne postane proziran, a češnjak zamirisan.

U tavu dodajte narezane gljive i kuhajte dok ne omekšaju i porumene.

Dodajte Arborio rižu u tavu i promiješajte je da se obloži uljem i maslacem. Kuhajte oko minutu uz stalno miješanje.

Ako koristite, ulijte bijelo vino i miješajte dok ga riža ne upije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počnite dodavati pileću juhu u tavu, jednu po jednu žlicu, često miješajući. Pustite da riža upije juhu prije dodavanja još. Nastavite s ovim postupkom dok riža ne bude kuhana al dente, što obično traje oko 20 minuta.

Nakon što je riža kuhana, vratite kuhane komade piletine u tavu. Umiješajte naribani parmezan i začinite solju i paprom po ukusu. Nastavite miješati dok se sir ne otopi i svi sastojci dobro sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite tavu s vatre. Ostavite rižoto par minuta da se malo zgusne.

Kremasti pileći rižoto s gljivama poslužite vruć, ukrašen svježe nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo