Recept i priprema /

Kremasti rižoto od gljiva glavno jelo bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Kremasti rižoto od gljiva odlično je glavno jelo bez mesa. Donosimo recept kako napraviti kremasti rižoto od gljiva.

26.3.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Ako ste u potrazi za glavnim jelom bez mesa tada je rješenje - kremasti rižoto od gljiva. Zasitan i vrlo ukusan kremasti rižoto od gljiva poslužite sa salatom prema želji.

Sastojci za kremasti rižoto od gljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 litre temeljca od gljiva
  • 1/2 luka
  • 0,5 kg svježih gljiva
  • sol
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • 2 šalice riže za rižoto
  • šalica suhog bijelog vina
  • šalica nasjeckanog parmezana

Kremasti rižoto od gljiva priprema:

Pripremite temeljac od gljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite luk i gljive. U tavi na žlici maslaca pirjajte gljive oko 5 minuta. Nakon toga dodajte sol i maknite s vatre.

U tavi na kojoj ste pirjali gljive stavite maslinovo ulje i 2 velike žlice maslaca. Dodajte mljeveni luk i pirjajte oko 2 minute. Dodajte češnjak u prahu i rižu te kuhajte uz povremeno miješanje oko dvije minute. Nakon toga dodajte vino i kuhajte dok se tekućina u potpunosti ne upije.

Dodajte dvije kutlače temeljca od gljiva i kuhajte dok se tekućina ne upije. Nakon 10-ak minuta dodajte još dvije kutlače temeljca. Ako je riža mora biti kremasta, ali al dente u sredini tada smanjite vatru. Dodajte još dvije kutlače juhe, parmezan i papar prema želji. Nakon dvije minute dodajte pirjane gljive.

Začinite sa soli prema želji i dobro promiješajte. Kremasti rižoto od gljiva je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite kremasti rižoto od gljiva s parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo