Kako se priprema ukusna krema s gustinom?
Čokoladna krema s gustinom napravljena je od kakaovog praha, mlijeka, šećera, kukuruznog škroba, maslaca i žumanjka. To je bogata, baršunasta i ukusna krema s gustinom koja čini izvrstan nadjev za kolače, krafne i torte.
Sastojci potrebni da se pripremi krema s gustinom su:
200 ml punomasnog mlijeka
100 grama kakaa u prahu
100 grama šećera
40 grama gustina
40 grama maslaca
1 žumanjak
Prvo što trebate učiniti kada pripremate kremu s gustinom je izmiješati kakao, šećer i gustin. Kada ste sastojke izmiješali, dodajte mlijeko. Nastavite miješati na laganoj vatri dok se dobro ne sjedini, zatim dodajte maslac da se otopi. Dodajte žumanjak i miješajte dok se ne sjedini. Nakon nekoliko minuta će se početi zgušnjavati. Maknite kremu s gustinom s vatre i prebacite u zdjelu s finim cjedilom. Procijedite za glatku čokoladnu kremu bez grudica. Čokoladna krema s gustinom je gotova i spremna za upotrebu.