Bogata, slatka i glatka krema s bijelom čokoladom čini ukusan desertni preljev ili nadjev. Ova verzija kreme s bijelom čokoladom može se koristiti kao nadjev za tortu, muffine ili kao umak za svježe voće. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna krema s bijelom čokoladom su:
- 130 ml sojinog mlijeka, nezaslađenog
- 300 grama komadića bijele čokolade
Kako biste pripremili kremu s bijelom čokoladom, najprije u malom loncu na laganoj vatri pomiješajte sojino mlijeko i komadiće čokolade. Uz često miješanje kuhajte dok se smjesa dobro ne sjedini i dok krema s bijelom čokoladom ne postane sjajna. Maknite kremu s bijelom čokoladom s vatre i iskoristite dok je topla. Čuvajte svu kremu s bijelom čokoladom u zatvorenoj posudi u hladnjaku. Da biste ju iskoristili, zagrijte kremu na sobnu temperaturu jer će hlada krema biti pretvrda za upotrebu.