Krema od oraha za tortu oduševit će sve ljubitelje oraha. Kombinacija oraha, bademovog mlijeka i kokosovog soka daje vrlo ukusnu kremu koja se odlično slaže sa svim biskvitima.
Sastojci za kremu od oraha za tortu:
- 2 šalice oraha
- 1 šalica bademovog mlijeka
- ¼ šalice kokosovog soka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Krema od oraha za tortu priprema:
Prije nego što počnete pripremati kremu od oraha za tortu, stavite orahe u posudu s dovoljno vode da ih prekrije i ostavite da se namaču najmanje osam sati ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na otprilike 160 stupnjeva Celzijevih i dobro ocijedite orahe te ih osušite papirnatim ručnikom. U jednom ih sloju stavite na lim za pečenje ili tepsiju i pecite desetak minuta. Ostavite orahe za kremu nakon proteka vremena kako bi se u potpunosti ohladili.
Bademovo mlijeko, kokosov nektar, vaniliju i morsku sol stavite u blender. Blendajte desetak sekundi. U smjesu za kremu od oraha za tortu dodajte orahe i ponovno izmiksajte dok ne postane glatka.
Ovo bi moglo potrajati i do jedne minute. Možda ćete morati povremeno stati kako biste sastrugali stranice.