Volite lješnjake i zašto ne biste napravili tortu s kremom od lješnjaka? Krema od lješnjaka odličan je izbor za pripremu torta za sve prigode. Vrlo je jednostavna za pripremu i gotova za samo nekoliko minuta.
Sastojci za kremu od lješnjaka za tortu:
- 20 dkg nasjeckanih lješnjaka
- 15 g maslaca
- 35 ml vode
Priprema kreme od lješnjaka za tortu:
Kako biste napravili ukusnu kremu od lješnjaka za tortu, najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.Nakon toga na pleh za pečenje rasporedite jezgre lješnjaka i pecite lješnjake otprilike sedam minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
Kada je prošlo sedam minuta, izvadite jezgre lješnjaka iz pećnice i ostavite ih kako bi se malo ohladile.
U mikser stavite vodu, maslac i lješnjak te sastojke miksajte barem desetak minuta višenamjenskom sjeckalicom ili ručnim blenderom. Pobrinite se da maslac ne bude previše hladan. Znat ćete da je krema od lješnjaka za tortu gotova kada se formirala ljepljiva, homogena konzistencija.