Krem kolač sa jagodama osvježavajući je voćni desert. Vrlo je jednostavan za pripremu, a gotov je za samo sat vremena. Pratite recept i napravite odličan krem kolač sa jagodama.
Krem kolač sa jagodama - biskvit:
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 60 ml punomasnog mlijeka
- 250 g brašna
Za slatku kremu od vanilije:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- 300 g jagoda oguljenih i narezanih na četvrtine
Kako se priprema krem kolač sa jagodama?
Pripremite kalup za torte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite šećer i maslac u veliku zdjelu za miješanje. Miješajte dok ne poblijedi. Dodajte jaja, vaniliju i mlijeko. Ponovno umutite i prosijte brašno. Presavijte zajedno. Žlicom stavite u obložen lim. Izravnajte. Pecite 1 sat minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi u limu dok nije siguran za dodir, zatim pustite na rešetku da se potpuno ohladi.
Napravite kremu od vanilije za krem kolač sa jagodama tako da stavite vrhnje, šećer i vaniliju u veliku zdjelu za miješanje. Lagano miješajte dok se malo ne zgusne s mekim vrhovima.
Oštrim nazubljenim nožem prerežite kolač na dvije polovice. Stavite donju polovicu kolača na dasku, prerezanom stranom prema gore. Na vrh stavite jagode. Odozgo premažite kremom. Stavite drugu polovicu kolača na vrh, prerezanom stranom prema dolje. Za kraj krem kolač sa jagodama lagano pospite šećerom u prahu. Krem kolač sa jagodama je gotov, poslužite dobro rashlađeni desert.