Postoji nekoliko načina prženja lješnjaka, a jedan od njih je i prženje lješnjaka u ljusci.
Kada se lješnjaci prže u ljusci, ulje se ne dodaje odmah, već se prvo stavljaju u lim za pečenje. Zatim se stavljaju u pećnicu na temperaturi od 150-160 stupnjeva Celzija. Lješnjaci se prže u ljusci oko 15-20 minuta, dok se ne pojavi karakteristični miris praženja.
Nakon toga, lješnjaci se izvade iz pećnice i odmah stavljaju u kuhinjsku krpu, kojom se prekriju kako bi se lako ogulili. Kada se lješnjaci ohlade, krpa se trlja tako da se ljušture lako odvoje od oraha. Sada ste sigurni kako obaviti prženje lješnjaka u ljusci.
Prženje lješnjaka u ljusci ima nekoliko prednosti. Prvo, ljuske čuvaju vlagu i štite lješnjake tijekom prženja, što sprječava isušivanje i gubitak okusa. Također, lješnjaci koji se peku u ljusci mogu zadržati više hranjivih sastojaka jer su manje izloženi visokim temperaturama. Osim toga, prženje lješnjaka u ljusci daje im karakterističnu aromu i okus.
Kada se ogule, prženi lješnjaci mogu se koristiti na mnogo načina. Mogu se dodati u salate, koristiti kao sastojak u kolačima i desertima, ili jednostavno konzumirati kao zdravi snack. Već danas obavite prženje lješnjaka u ljusci.