Sušeno voće /

Kratki vodič kako pravilno osušiti smokve kod kuće

Image
Foto: Pixabay

Kako sušiti smokve kod kuće? Pogledajte zašto biste trebali sušiti i kako brzo osušiti smokve kod kuće. Sušenje smokava znači dehidriranje smokava bez gubitka njihove hranjivosti.

9.8.2023.
13:00
Pixabay
VOYO logo

Sušenje smokava doista je jednostavan postupak i lako ga možete napraviti kod kuće. Suhe smokve čine jednostavan i zdrav međuobrok. Mogu se dodati u razne smoothieje, kolače, jela, a služe kao prirodni zaslađivač.

Sušenjem svježih smokava možete uživati ​​u blagodatima smokava u godišnjim dobima kada ih nema. A također neće trebati puno vremena i truda. Još jedna pozitivna stvar je da ne zahtijevaju nikakve nezdrave konzervanse. Osim toga, smokve imaju brojne zdravstvene prednosti. Pa zašto ne biste naučili kako osušiti smokve kod kuće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak odaberite smokvu u pravoj fazi sazrijevanja. Od izuzetno zrelih smokvi neće biti dobrih suhih smokava ili će im trebati više vremena jer postanu nešto mekše od potrebne razine. Stoga je odabir pravih skoro nezrelih smokava važan dio procesa. Evo kako osušiti smokve kod kuće.

Svježe smokve prerežite na pola po dužini. Zagrijte pećnicu na 120°C. Stavite smokve na rešetku postavljenu iznad lima za pečenje. Pecite 6 sati ili dok se ne osuše. Ako smokve počnu gorjeti, nastavite peći s otvorenim vratima. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 3 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo