Pečeni bataci su istovremeno hrskavi izvana, a sočni i topli iznutra. U čemu je tajna dobre pripreme bataka? Kako dobro ispeći batke? Kako bi batci bili sočni, mekani i dobro pečeni važan je dobar recept.
Sastojci za pripremu pečenih bataka:
- 4 pileća bataka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice začina za piletinu
Kako biste kvalitetno ispekli batake, najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Uzmite zdjelu i pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu i začin za piletinu.
Očistite pileće batake i osušite ih papirnatim ručnikom. Utrljajte smjesu začina na pileće batake. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte pileće batake i pecite ih dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 3 minute po strani.
Uzmite lim za pečenje i prebacite pileće batake u njega. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 20-25 minuta, dok ne postanu potpuno pečeni.
Izvadite pileće batake iz pećnice i pustite ih da odmore nekoliko minuta prije nego ih odlučite poslužiti.