Glavno jelo / Kratki vodič i praktični savjeti kako dobro ispeći batake

Image
Foto: Pixabay

Pečeni bataci dobro se slažu uz brojne priloge i odličan su izbor za glavno jelo. Donosimo provjereni recept kako ispeći batke.

14.4.2023.
15:04
Pixabay
VOYO logo

Pečeni bataci su istovremeno hrskavi izvana, a sočni i topli iznutra. U čemu je tajna dobre pripreme bataka? Kako dobro ispeći batke? Kako bi batci bili sočni, mekani i dobro pečeni važan je dobar recept.

Sastojci za pripremu pečenih bataka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća bataka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice začina za piletinu

Kako biste kvalitetno ispekli batake, najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Uzmite zdjelu i pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu i začin za piletinu.

Očistite pileće batake i osušite ih papirnatim ručnikom. Utrljajte smjesu začina na pileće batake. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte pileće batake i pecite ih dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 3 minute po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite lim za pečenje i prebacite pileće batake u njega. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 20-25 minuta, dok ne postanu potpuno pečeni.

Izvadite pileće batake iz pećnice i pustite ih da odmore nekoliko minuta prije nego ih odlučite poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo