Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Kratki vodič i praktični savjeti kako dobro ispeći batake

Pečeni bataci dobro se slažu uz brojne priloge i odličan su izbor za glavno jelo. Donosimo provjereni recept kako ispeći batke.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečeni bataci su istovremeno hrskavi izvana, a sočni i topli iznutra. U čemu je tajna dobre pripreme bataka? Kako dobro ispeći batke? Kako bi batci bili sočni, mekani i dobro pečeni važan je dobar recept.

Sastojci za pripremu pečenih bataka:

4 pileća bataka

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1/2 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice začina za piletinu

Kako biste kvalitetno ispekli batake, najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Uzmite zdjelu i pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu i začin za piletinu.

Očistite pileće batake i osušite ih papirnatim ručnikom. Utrljajte smjesu začina na pileće batake. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte pileće batake i pecite ih dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 3 minute po strani.

Uzmite lim za pečenje i prebacite pileće batake u njega. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 20-25 minuta, dok ne postanu potpuno pečeni.

Izvadite pileće batake iz pećnice i pustite ih da odmore nekoliko minuta prije nego ih odlučite poslužiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike