Kraljevska bajadera recept je za kolač punog okusa, a sastoji se od tri sloja. Slog čokolade i oraha, sloj badema i sloj lješnjaka.Upravo to daje bogatsvo okusa ovog kolača. Napravite sami kolač kraljevska bajadera uz pomoć našeg recepta.
Kraljevska bajadera tamni sloj od čokolade i oraha.
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 10 dkg mljevenih oraha
- 8 dkg šećera
- 8 dkg maslaca
- 3 žlice vode
Stavite kuhati vodu sa šećerom, nakon nekoliko minuta ubacuite maslac i kada se otopi maknite s vatre i dodajte čokoladu.
Kada se čokolada otopi dodajte mljevene orahe i miješajte dok ne nastane kompaktna smjesa. Ohladite smjesu i na lim za pečenje razmažite smjesu od čokolade i oraha.
Kraljevska bajadera sloj od badema:
- 10 dkg blanišranih mljevenih badema
- 8 dkg maslaca
- 3 žlice vode
- 8 dkg šećera
U vodu stavite kuhati šećer i prije nego zakuha dodajte maslac. Kada se rastopui maslac maknite s vatre i umiješajte bademe. Napravite smjesu i malo je ohladite. Premažite je preko prvog sloja i stavite kolač u hladnjak neka se hladi.
Kraljevska bajadera sloj od lješnjaka:
- 10 dkg pečenih lješnjaka
- 8 dkg maslaca
- 3 žlice vode
- 8 dkg šećera
U vodu stavite kuhati šećer i prije nego zakuha dodajte maslac. Kada se rastopi maslac maknite s vatre i umiješajte mljevene lješnjake. Napravite smjesu i malo je ohladite. Premažite je preko drugog sloja i stavite kolač u hladnjak neka se hladi.
Kraljevska bajadera glazura:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg maslaca
- žlica šećera
- žlica vode
Na pari otopite čokoladu sa šećerom, maslacem, vodom i šećerom.
Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Kraljevska bajadera je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro rashladi.