Krafni u zadnji čas recept je za krafne koje su gotove za sat i pol, a priprema je vrlo jednostavna. Stoga ako ste u žurbi, a trebate krafne pripremite krafni u zadnji čas.

Krafni u zadnji čas sastojci:

  • 60 dkg glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 5 dkg suhog kvsca
  • 15 dkg maslaca
  • jaje
  • 3 dcl mliejka
  • 3 žumanjka
  • 1 jaje
  • pola korice limuna
  • marmelada
  • ulje

Krafni u zadnji čas priprema:

Kvasac izmiješajte sa žlicom brašna, šećerom i decilitorm toplog mlijeka. Neka sve zajedno odstoji oko 20 minuta kako bi se diglo.

U drugoj posudi izmiješajte brašno s maslecame, dodajte naribanu koricu limuna, žmanjke, jaje i kvasac koji se dignuo, te preostalo toplo mlijeko. Izradite tijesto i pustite neka se diže oko 40 minuta.

Zatim tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 centimetra i režite krugove uz pomoć čaše ili kalupa. Napravite dvije veličine krugova, jedan veći i jedan manji. Prema želji punite ih s marmeladom.

Preklopite s manjim krugom i spojite. Neka odstoje oko pola sata i tek onda ih pržite u dubokom ulju. Krafni u zadnji čas su gotove, servirajte ih tople i posipane šećerom u prahu.