Krafni u zadnji čas recept je za krafne koje su gotove za sat i pol, a priprema je vrlo jednostavna. Stoga ako ste u žurbi, a trebate krafne pripremite krafni u zadnji čas.
Krafni u zadnji čas sastojci:
- 60 dkg glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 5 dkg suhog kvsca
- 15 dkg maslaca
- jaje
- 3 dcl mliejka
- 3 žumanjka
- 1 jaje
- pola korice limuna
- marmelada
- ulje
Krafni u zadnji čas priprema:
Kvasac izmiješajte sa žlicom brašna, šećerom i decilitorm toplog mlijeka. Neka sve zajedno odstoji oko 20 minuta kako bi se diglo.
U drugoj posudi izmiješajte brašno s maslecame, dodajte naribanu koricu limuna, žmanjke, jaje i kvasac koji se dignuo, te preostalo toplo mlijeko. Izradite tijesto i pustite neka se diže oko 40 minuta.
Zatim tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 centimetra i režite krugove uz pomoć čaše ili kalupa. Napravite dvije veličine krugova, jedan veći i jedan manji. Prema želji punite ih s marmeladom.
Preklopite s manjim krugom i spojite. Neka odstoje oko pola sata i tek onda ih pržite u dubokom ulju. Krafni u zadnji čas su gotove, servirajte ih tople i posipane šećerom u prahu.