Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima su jedan od popularnih načina pripreme kozica. Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i odličan je izbor za sve ljubitelje morskih plodova.
Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima sastojci:
- 500 grama kozica
- 300 grama zelenih rezanaca
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
- sol i papar po ukusu
Kako se pripremaju kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima?
Prvo očistite kozice od ljuski i žila te ih operite pod hladnom vodom. Zatim stavite kuhati zelene rezance prema uputama na pakiranju. Dok se rezanci kuhaju, na zagrijanoj tavi na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte kozice i pirjajte 2-3 minute dok ne postanu ružičaste.
Zatim u tavu dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.
Kada su zeleni rezanci gotovi, ocijedite ih i stavite u tavu s umakom i kozicama. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još 1-2 minute dok se sve ne sjedini.
Poslužite posuto svježim peršinom. Ovaj ukusni obrok možete poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog uz salatu od povrća. Uživajte u ovom jednostavnom, ali iznimno ukusnom receptu za kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima.