Plodovi mora /

Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti kozice za ručak? Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima su u pravo ono što trebate za bogati obrok.

5.4.2023.
11:57
Pixabay
VOYO logo

Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima su jedan od popularnih načina pripreme kozica. Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i odličan je izbor za sve ljubitelje morskih plodova.

Kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama kozica
  • 300 grama zelenih rezanaca
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina
  • sol i papar po ukusu

Kako se pripremaju kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima?

Prvo očistite kozice od ljuski i žila te ih operite pod hladnom vodom. Zatim stavite kuhati zelene rezance prema uputama na pakiranju. Dok se rezanci kuhaju, na zagrijanoj tavi na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte kozice i pirjajte 2-3 minute dok ne postanu ružičaste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim u tavu dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.

Kada su zeleni rezanci gotovi, ocijedite ih i stavite u tavu s umakom i kozicama. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još 1-2 minute dok se sve ne sjedini.

Poslužite posuto svježim peršinom. Ovaj ukusni obrok možete poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog uz salatu od povrća. Uživajte u ovom jednostavnom, ali iznimno ukusnom receptu za kozice u bijelom umaku sa zelenim rezancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo