Čuvanje kruha /

Korisni savjeti za odmrzavanje kruha u pećnici

Image
Foto: Shutterstock

Odmrzavanje kruha u pećnici može biti brz način da se postigne svježina kao da je kruh tek izašao iz pekare. Kako odmrznuti kruh u pećnici?

16.8.2023.
12:38
Shutterstock
VOYO logo

Kako biste pravilno odmrznuli kruh u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na nisku temperaturu, oko 50-70 stupnjeva Celzijevih. Pričekajte da se pećnica dobro zagrije prije nego što nastavite s daljnjim koracima

Zamotajte kruh u aluminijsku foliju ili ga stavite u pekarsku vrećicu. Ovo će pomoći zadržavanju vlage i spriječiti da se kruh osuši tijekom postupka odmrzavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite zamotani kruh u pećnicu na rešetku. Ostavite ga unutra oko 10-15 minuta. Pazite da ne ostavite kruh predugo jer bi mogao postati previše suh, a to nikako ne želite.

Nakon što kruh izvadite iz pećnice, nježno ga pritisnite prstom. Ako se vraća u svoj prvobitni oblik i tekstura, to znači da je uspješno odmrznut i možete ga početi konzumirati nakon što se još malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo